Den perfekte halsudskæring

Før

Den perfekte halsudskæring kan strikkes på alle modeller. Jeg bruger den gerne på sweatre, trøjer og cardigans der har en rund halsudskæring. Mange gange når man laver en traditionel halsudskæring, bliver man bedt om at lukke x antal masker af midtfor. Dernæst lukke af for f. eks. 4, 3, 2, 2, 1, 1 masker i hver side af ens arbejde. Det er nemt nok. Det svære er at samle masker op igen, for at afslutte med en rib eller anden afslutningskant. Når jeg gør det, (på trods af mange års erfaring) er det umådeligt svært at samle maskerne op, uden at få et par huller langs kanten.

Nu

Jeg tænkte at det må jeg kunne lave om. Efter lidt grublerier frem og tilbage, endte jeg med at prøve at lave tyskervendinger i stedet for at lukke af. Det betyder at jeg lader alle mine masker sidde på pinden i stedet for at lukke dem af. Tyskervendingen kan du få hjælp til på videoen og selve teknikken til den perfekte halsudskæring, kan du afprøve ved at følge den lille guideline jeg har lavet som pdf.

For mig, giver det så meget mere mening at lave mine halsudskæringer på denne måde. Nu får jeg ikke længere huller langs kanten. Og det allerbedste er at teknikken kan overføres til alle opskrifter. Det er da smart. Jeg vil ønske dig rigtig god fornøjelse. Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få den tilsendt ganske gratis.

Scroll to top