Strikkeniveau

Strikkeniveau

Her er en guideline til dit strikkeniveau. Jeg synes det er synd, hvis du som nybegynder kaster dig ud i et strikke projekt som du ikke er klar til. Ligesom det er træls for dig der er ekspert, at strikke en model, som du i grunden troede gav dig flere udfordringer. Jeg designer strikkeopskrifter til alle niveauer. På hver enkelt strikke opskrift kan du se hvilket niveau strikkeopskriften er lavet til. Jeg inddeler normalt niveauerne i følgende kategorier:

Begynder strikkeniveau

Kravene til dig der er begynder er, at du skal kunne slå masker op, lukke masker af, strikke retmasker og vrang masker, tage masker ind og tage masker ud. For at hjælpe dig, har jeg lavet instruktions videoer på begynder niveau i de beskrevne teknikker. Derudover skal du kunne læse og følge en opskrift. Det er vigtigt når du vælger en strikkeopskrift, at du  vælger forholdsvis simple modeller.

Let øvet strikkeniveau

Kravene er de samme som ovenfor, men nu begynder du at stille lidt større krav til dig selv og kan vælge lidt større udfordringer med hensyn til valg af opskrifter. Du kan vælge opskrifter, hvor pasformen er tilpasset dine former og dermed mere kropsnære. Tekniks kan du begynde at udfordre dig selv med hulmønstre og reliefmønstre.

Øvet strikkeniveau

Som øvet strikker kan du læse de fleste opskrifter. Du kan roligt kaste dig over mere udfordrende strikkeopskrifter hvor du teknik mæssig kan lave snoninger og Magic loop. Efter denne video kan du lære at strikke efter Magic loop og andre teknikker. Enkle farveskifte mønstre er super for dig, ligesom du kan eksperimentere med at læse diagrammer der indikerer et bestemt mønster.

Erfaren strikkeniveau

Som erfaren strikker er der ikke noget der holder dig tilbage. Du udfordres af komplicerede konstruktioner, mønstre, detaljer og svære teknikker. Du mestrer farveskifte strik (hønsestrik). En teknik som Neverkont, der beskrives på denne video, vil nok udfordre dig 🙂

Scroll to top