Om Kirsten Nyboe

Strik design – historien bag

Her ser du et foto af Kirsten Nyboe
Foto af Kirsten Nyboe

Her har du min historie om mit lille strik design firma og de tanker, der har dannet grundlag for at tage springet som selvstændig i en spændende verden indenfor strik design.

Tekstiler, strik design, garner og tøj har alle dage været omdrejningspunktet i mit liv. Min mormor lærte mig at hækle som 4 årig og da jeg var 6 år, kunne jeg strikke. Siden da er det blevet til et uoverskueligt antal trøjer og meget meget mere.

Efter et par højskoleophold (Danebod og Engelsholm), søgte jeg ind på Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Her tog jeg uddannelsen som Designer og Kunsthåndværker. Mit afgangsprojekt tog jeg i strik design (nærmere bestemt smart uldent undertøj) og tryk på uld strik.

Sideløbende med min erhvervskarriere, har jeg siddet og strikket om aftenen foran TV’et. Dels, for at retfærdiggøre at jeg sad ned, men ikke mindst, fordi det afstressede mig.  Der er virkelig ikke noget der kan afstresse som et håndarbejde – det er helt utroligt den ånd og ro der kan falde over én, når man sidder med et broderi, et hækle eller strikketøj. Den tilfredsstillelse det er SELV, at producere noget som man enten selv, eller en anden kan få glæde af, er helt unik og faktisk vanedannende. Derudover går tiden så dejligt, når man sidder og nørkler med sit håndarbejde.

Jeg kan kun opfordre alle der bare har den mindste lyst til at prøve – gør det. Det er meget nemmere end du tror. Jeg vil hellere end gerne hjælpe dig i gang.

Skal vi se at komme i gang?

Strikke hilsner fra

Kirsten Nyboe

Medlem af Danske Kunsthåndværkere og Designere + Danske Strikdesignere.

Kontakt

Du er altid velkommen til at skrive til mig på kirsten@bynyboe.dk

by Nyboe
Ambolten 11B
DK- 6000 Kolding

+45 40 64 29 68
CVR: 34 90 83 89

Scroll to top