Kantmasker ved V- halsudskæring

Kantmasker ved en V-halsudskæring spiller en vigtig rolle i at skabe en pæn og afsluttet kant omkring halsudskæringen på din sweater. Disse masker tilføjer struktur og definition til V-halsen, hvilket resulterer i en flot og veludført finish. For at opnå denne effekt følger du disse enkle trin:

Placering af kantmaskerne

Identificér de masker, der skal fungere som kantmasker ved V-halsen. Dette er normalt de yderste masker på hver side af halsåbningen.

Bestem antallet af kantmasker

Vælg antallet af masker, du vil bruge som kantmasker. Dette kan variere afhængigt af designet og din personlige præference, men typisk er det 1-3 masker på hver side af V-halsen. I den gratis video her arbejder jeg med 2 kantmasker i hver side.

Strikning af indtagninger og kantmasker i venstre side

I dette eksempel strikkes til 4 masker før midtermasken. Strik 2 drejet ret sammen (forklares i videoen), 2 ret, vend arbejdet. Strik de 2 kantmasker vrang. Videre strikkes vrang eller det mønster den pågældende sweater strikkes efter. Gentag indtagningerne eks på hver 4. pind det ønskede antal gange. Bryd garnet. 

Strikning af indtagninger og kantmasker i højre side

Sæt det nye garn til. Fra retsiden og midtfor strikkes 2 ret – kantmasker i højre side af halsudskæringen. Strik 2 ret sammen, dernæst ret (eller mønster) pinden ud. På næste pind fra vrangsiden strikkes vrang eller mønster. Gentag indtagningsfrekvensen det samme antal gange som i venstre side.

Herefter kan der strikkes eller samles masker op i de strikkede kantmasker ved V- udskæring 

Denne enkle proces sikrer, at kantmaskerne ved V-halsudskæringen ikke kun tjener et funktionelt formål, men også bidrager til et æstetisk udtryk af halsudskæringen på sweateren. Ved at give opmærksomhed til disse detaljer opnår du en smuk og velkonstrueret V-halsudskæring.”

Scroll to top