Strik to forskellige aflukninger

Forskellige aflukninger når der strikkes.

Bestem formålet med aflukningen

Enhver aflukning på et strikketøj har et formål. Er det som en afslutning på et ærmer, en halsudskæring, en karklud eller forneden på en sweater? Skal den være fast, løs, skal der strikkes masker op i den igen eller måske et helt andet formål.

Valg af aflukningsmetode

Der er flere metoder at vælge imellem, såsom almindelig aflukning (bind off), maskeaflukning, i-cord aflukning, eller en anden specifik aflukningsmetode i henhold til opskriften.

Almindelig aflukning

I videoen viser jeg hvordan du lukker af på almindelig vis. Nogle strikkere oplever at denne metode bliver for stram. Derudover viser jeg mit bedste bud på en løsning, nemlig at bruge en større strikkepind – herved bliver aflukningskanten løsere og vil ikke føles så stram.

Indtagningsaflukning

I videoen viser jeg også en anden aflukningsteknik. Den giver en smuk og æstetisk fast kant. Den strikkes således: Strik * 2 ret sammen, sæt masken på på højre pind tilbage på venstre pind. Gentag fra * til der ikke er flere masker der skal lukkes af.

Herudover er der langt flere muligheder for at lukke masker af – jeg viser blandt andet en Italiensk aflukning på denne video. 

Scroll to top